Porsche otvára 100. dílerstiev v Číne

Porsche investuje v Ríši stredu a otvára svoje 100. dílerstvo v Číne. Nové „Porsche Studio“ v obrovskej metropole Kanton prichádza s inovatívnym konceptom predaja, ktorý sa podobá dílerstvu „Porsche on Sylt“. Výrobca športových vozidiel plánuje prostredníctvom nového dílerstva nadviazať ešte priamejšiu interakciu s novými cieľovými skupinami zákazníkov v prostredí ich každodenného života. Nový komplex je umiestnený uprostred luxusného nákupného centra a zákazníkom ponúka prehľad o kompletnej ponuke služieb značky, a to tak v osobných, ako aj vo virtuálnych formátoch. Na jar 2018 bude tiež otvorené zážitkové centrum Porsche Experience Centre v Šanghaji.

„Čína sa v uplynulých rokoch stala najväčším trhom značky Porsche,“ hovorí Detlev von Platen, člen predstavenstva spoločnosti Porsche AG, zodpovedný za predaj a marketing. „V Ázii sú mimoriadne obľúbené naše štvordverové športové vozidlá, dopyt však rýchlo rastie aj po našich dvojmiestnych modeloch.“ Čína sa už stala najdôležitejším trhom pre modely 718. Počas prvých troch štvrťrokov roku 2017 bolo v Číne dodaných viac než 5 100 vozidiel Boxster a Cayman.

Porsche sa hodlá pomocou nového komplexu v centre Kantontu, v bezprostrednej blízkosti svojich zákazníkov, ešte výraznejšie zviditeľniť. Jedným z hlavných charakteristických prvkov nového showroomu s plochou 460 štvorcových metrov je výstavná zóna pre nové vozidlá. Všetkých päť modelových radov, ponúkaných výrobcom športových vozidiel, si môžu zákazníci navyše nechať vizualizovať a individualizovať v požadovanej farbe pomocou iPadu a rôznych modelov automobilov vychádzajúcich z obvyklých hlinených modelov vytváraných v dizajnérskom štúdiu.

„Porsche Studio“ úzko spolupracuje so súčasným Porsche Centrom, prevádzkovaným spoločnosťou Jebsen Group, a umožňuje potenciálnym zákazníkom aj kúpu vozidla priamo na mieste. „Porsche Studio Kanton reprezentuje inovatívnu a progresívnu stratégiu značky Porsche,“ povedal Franz Jung, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Porsche China. „Kombinuje tradičného ducha značky Porsche s potenciálom nových technológií. V stále dynamickejšom podnikateľskom prostredí v Číne prebiehajú neustále zmeny. Sme presvedčení o tom, že taká futuristická digitálna ponuka upevní postavenie našej značky, podporí kreatívne zážitky zákazníkov a osloví nových partnerov.“

Výrobca športových vozidiel takisto rozširuje ponuku zážitkových akcií pre súčasných a potenciálnych zákazníkov otvorením strediska Porsche Experience Centre v Šanghaji. Šieste stredisko Experience Centre na svete – po Atlante, Lipsku, Silverstone, Le Mans a Los Angeles – ponúka klasické lekcie jazdy na pretekárskom okruhu aj na terénnom polygóne. Návštevníci môžu v celkovo piatich čiastkových programoch zažiť na vlastnej koži športový charakter vozidiel Porsche na pretekárskom okruhu a tiež môžu preveriť ich schopnosti v drsnom teréne. „Napriek tomu, že žijeme v digitálnej ére, schopnosť ponúkať skutočné zážitky z riadenia nestratila pre značku Porsche nič zo svojho významu – ba práve naopak,“ dodáva Detlev von Platen. „Naše zážitkové centrá v Európe a Amerike sú dôležitou súčasťou našej predajnej organizácie. Otvorenie ďalšieho areálu v Ázii je vzhľadom na rastúcu dôležitosť tohto trhového regiónu logickým krokom.“

03.01.2018