Porsche oslavuje nový rekord v počte dodaných vozidiel

V roku 2017 bolo na celom svete dodaných o štyri percentá viac vozidiel

Spoločnosť Porsche AG pokračovala v raste aj v uplynulom roku, v ktorom dodala zákazníkom na celom svete viac než 246 000 vozidiel. Stuttgartský výrobca športových vozidiel tak prekonal rekordný výsledok z roku 2016 o štyri percentá. K úspešnej obchodnej bilancii značne prispel nový modelový rad Panamera s 28 000 dodanými vozidlami a medziročným nárastom o 83 percent.

„Naši zákazníci veľmi dobre prijali najmä hybridné verzie nového modelu Panamera, a potvrdili tak správnosť našej produktovej stratégie. Turbo S E-Hybrid, vrcholná verzia modelového radu, je dokonalým stelesnením športových výkonov a hospodárnosti. Svojimi prevádzkovými vlastnosťami stanovuje meradlá vo svojej triede,“ hovorí Detlev von Platen, člen predstavenstva spoločnosti Porsche AG, zodpovedný za predaj a marketing. Von Platen hľadí s optimizmom aj do roku 2018: „S našou produktovou paletou a vysokým dopytom v regiónoch Európa, Amerika a Ázia sme na tento rok dobre pripravení.“

Okrem modelu Panamera výrazne prekonali výsledky z predchádzajúceho roku aj modely 718. Celkovo bolo zákazníkom dodaných 25 000 športových vozidiel s motorom uloženým uprostred, čo predstavuje nárast o šesť percent. Ani modelový rad 911 neprestáva fascinovať. V roku 2017 bolo zákazníkom na celom svete predaných viac než 32 000 vozidiel. Macan je najpredávanejším modelom značky Porsche a s viac než 97 000 dodanými exemplármi zostáva na veľmi vysokej úrovni predchádzajúceho roku (+ 2 %).

Najväčším jednotlivým trhom pre Porsche zostáva Čína. S viac než 71 000 dodanými vozidlami bol výsledok predchádzajúceho roku prekonaný o desať percent. USA (+ 2 %) a Európa (+ 2 %) nadväzujú na doterajšie úspechy. Domáci trh Nemecko s 28 300 dodanými vozidlami mierne zaostal za výsledkom z roku 2016. „Nový Cayenne bude v roku 2018 uvedený na trhy v dôležitých regiónoch USA a Číne – to je prísľubom ďalšieho rastu,“ dodáva von Platen. „Bez ohľadu na to bude mať aj v budúcnosti najvyššiu prioritu exkluzivita značky.“ Cieľom pre rok 2018 je zachovanie predaja na vysokej úrovni roku 2017.

PORSCHE AG

Počet dodaných vozidiel

Výsledky za celý rok

Rozdiel (%)

Svet

+ 4 %

Európa

+ 2 %

Nemecko

- 3 %

Amerika

+ 3 %

USA

+ 2 %

Ázijsko-tichomorská oblasť, Afrika a Blízky východ

+ 6 %

Čína

+ 10 %

Fotografie sú k dispozícii na portáli Porsche Newsroom (http://newsroom.porsche.de), pre novinárov aj v tlačovej databáze Porsche (https://presse.porsche.de).

11.01.2018