Porsche Central and Eastern Europe má nový rekord v počte dodaných vozidiel

Viac než 11 % nárast počtu dodaných vozidiel v regióne strednej a východnej Európy

Porsche Central and Eastern Europe s.r.o., regionálne zastúpenie a dcérska spoločnosť výrobcu športových vozidiel Porsche AG, dosiahla šiesty rok po sebe rekordný počet dodaných vozidiel. Zákazníkom v regióne strednej a východnej Európy bolo v roku 2017 odovzdaných celkovo 6 185 vozidiel, čo predstavuje 11 % nárast v porovnaní s predchádzajúcim rokom.

Po uvedení nových modelov Panamera sedan a Sport Turismo na trh vzrástol počet dodaných vozidiel modelového radu Panamera o pozoruhodných 230 % v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Zákazníkov v strednej a východnej Európe neprestávajú fascinovať ani modely dvojdverových športových vozidiel Porsche. Modely 718 Boxster/Cayman s motorom uprostred zaznamenali výrazné zvýšenie v počte dodaných vozidiel o 18 %, zatiaľ čo kultový modelový rad 911 pokračoval v stabilnom raste s 3 % medziročným zvýšením počtu dodaných vozidiel.

Modelový rad Macan uzavrel minulý rok s doposiaľ najvyššími predajmi. Druhý rok po sebe sa tak stal najpredávanejším modelovým radom v regióne z hľadiska celkového počtu dodaných vozidiel. Medziročný nárast bol 3 %. V tesnom závese nasledoval v celkovom počte dodaných vozidiel modelový rad Cayenne aj napriek tomu, že v dôsledku ukončenia predaja predchádzajúcej generácie došlo k medziročnému poklesu.

„Úspech značky Porsche v roku 2017 v strednej a východnej Európe možno pripísať silnému produktovému portfóliu, ktoré obohatili naše nové modely Panamera,“ hovorí Marcus Eckermann, generálny riaditeľ spoločnosti Porsche Central and Eastern Europe s.r.o. „Vďaka mimoriadnemu úsiliu našej importérskej a dílerskej siete a atraktívnemu aktuálnemu produktovému radu športových vozidiel vrátane legendárneho modelu 911 a nedávno uvedenej novej generácie modelu Cayenne očakávame aj v roku 2018 ďalší stabilný rast v tomto regióne.“

Najväčším trhom značky Porsche v regióne strednej a východnej Európe je aj naďalej Poľsko s 1 535 dodanými vozidlami v roku 2017. V porovnaní s predchádzajúcim rokom došlo v Poľsku k 21 % nárastu. Ďalšími kľúčovými trhmi v tomto regióne je Turecko so 676 dodanými vozidlami, Ukrajina s 393 dodanými vozidlami a Česká republika s 372 dodanými vozidlami.

PORSCHE CENTRAL AND EASTERN EUROPE S.R.O.

Počty dodaných vozidiel

Rok

Rozdiel (%)

+ 3 %

718 Boxster/Cayman

+ 18 %

Cayenne

- 13 %

Macan

+ 3 %

Panamera

+ 230 %

Celkovo

+ 11 %

Porsche Central and Eastern Europe s.r.o. so sídlom v Prahe, v Českej republike, je regionálnym zastúpením a dcérskou spoločnosťou nemeckého výrobcu športových vozidiel Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG. Spoločnosť nesie zodpovednosť za regionálne obchodné aktivity na 26 trhoch v Arménsku, Azerbajdžane, Bielorusku, Bosne a Hercegovine, Bulharsku, Chorvátsku, na Cypre, v Českej republike, Estónsku, Gruzínsku, Grécku, Maďarsku, Izraeli, Kazachstane, Litve, Lotyšsku, Macedónsku, na Malte, v Moldavsku, Rumunsku, Poľsku, Srbsku, na Slovensku, v Slovinsku, Turecku a na Ukrajine.

01.02.2018