Nové globálne partnerstvo medzi Porsche a WTA

„Porsche Race to Singapore“ – kvalifikácia na prestížny Turnaj majsteriek s novým názvom

Porsche a Ženská tenisová asociácia WTA (Women’s Tennis Association) uzavreli viacročné globálne partnerstvo. Porsche bude oficiálnym a exkluzívnym automobilovým partnerom WTA a novým titulárnym partnerom rebríčka „Porsche Race to Singapore“, kvalifikácie na Turnaj majsteriek (WTA Finals) v ázijskej metropole.

„Titulárne sponzorstvo kvalifikácie Porsche Race to Singapore prispieva k internacionalizácii našej podpory ženského tenisu. Zintenzívňuje naše úspešné partnerstvo s WTA a obohacuje ho o nový atraktívny prvok,“ povedal Detlev von Platen, člen predstavenstva spoločnosti Porsche AG, zodpovedný za predaj a marketing. „Spolu s našimi aktivitami na národnej úrovni a celosvetovou slávou turnaja Porsche Tennis Grand Prix prinesie tento nový prvok pridanú hodnotu a ešte väčšie zviditeľnenie v ženskom tenise po celý rok.“

„WTA s radosťou víta posilnenie dlhodobých vzťahov s Porsche,“ povedal predseda WTA Steve Simon. „Porsche podporuje ženský tenis už 40 rokov a tešíme sa, že teraz bude spojenie značky s WTA viditeľné aj v globálnom meradle.“

Porsche spolupracuje s WTA ako nový titulárny partner kvalifikácie „Porsche Race to Singapore“, ktorej pôvodný názov znel „Road to Singapore“. Kvalifikačné turnaje sa konajú počas celej sezóny, ktorej vyvrcholením bude Turnaj majsteriek (WTA Finals). Na športovej akcii WTA najvyššej úrovne sa zúčastní osem najúspešnejších hráčok v dvojhre a štyri najlepšie ženské páry vo štvorhre. Do kvalifikácie na Turnaj majsteriek v Singapure sa započítavajú najlepšie výsledky každej hráčky na 57 turnajoch v kalendári WTA. Každý turnaj predstavuje jedno kolo pretekov „Porsche Race to Singapore“ a v rámci sezóny je mu priradené zodpovedajúce číslo na tabuľke, ktorú používajú aj tímy v motoristickom športe, keď z boxov ukazujú jazdcom aktuálne číslo kola. Ďalším číselným údajom na tabuľke je vzdialenosť medzi miestom konania turnaja a Singapurom. Hráčka v čele rebríčka „Porsche Race to Singapore“ s najväčším počtom bodov na konci 57. kola si nielenže zaistí účasť na prestížnom turnaji v závere sezóny, ale dostane aj nové Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet.

Rebríček „Porsche Race to Singapore“ v súčasnosti vedie česká tenistka Karolína Plíšková po víťazstvách na turnajoch v Brisbane a Dauhá. Na druhom mieste je Caroline Wozniacká po druhých miestach v Dauhá, Dubaji a Miami. Johanna Kontaová, víťazka v Miami, je tretia.

Porsche podporuje ženský tenis od roku 1978. Spočiatku ako titulárny sponzor turnaja Porsche Tennis Grand Prix a od roku 2002 aj ako organizátor tohto turnaja, ktorý hráčky pravidelne volia ako ich najobľúbenejší turnaj okruhu WTA Tour. Medzi jeho víťazky patria také legendy, ako sú Martina Navrátilová, Martina Hingisová, Maria Šarapovová a Angelique Kerberová. Porsche v role partnera Nemeckej tenisovej asociácie DTB podporuje od roku 2012 Porsche Team Germany vo Fed Cupe a Porsche Talent Team Germany, ktorý pomáha mladým talentovaným hráčkam na ich ceste na vrcholovú úroveň. Porsche je oficiálnym automobilovým partnerom Turnaja majsteriek od roku 2015.

05.05.2017