Nové Porsche Cayenne oficiálne vstúpilo na český trh

Slávnostné predstavenie tretej generácie najúspešnejšieho modelu Porsche

Spoločnosť Porsche Inter Auto CZ, importér automobilov Porsche do Českej republiky, oficiálne uviedla nové SUV Porsche Cayenne na český trh. Tretia generácia najúspešnejšieho modelu stuttgartského výrobcu športových vozidiel bola slávnostne predstavená trom stovkám pozvaných zákazníkov, priateľov značky a členov Porsche klubov vo štvrtok 30. novembra 2017 v priestoroch dílerstva Porsche Centrum Praha.

Nové Porsche Cayenne je výnimočné svojou všestrannosťou, s ktorou kombinuje vlastnosti športového vozidla, terénneho vozidla aj cestovného sedanu. Novinka na českom trhu pritom posúva vo všetkých ohľadoch latku o poriadny kus vyššie, či ide o ešte športovejšie jazdné vlastnosti, väčšiu praktickosť, alebo najmodernejšie asistenčné, informačné, zábavné a komunikačné systémy. Vďaka tomu má nový Cayenne najlepšie predpoklady nadviazať na svojich úspešných predchodcov, ktorých bolo od roku 2002 na celom svete predaných viac než 760 000. Z toho bolo 1 237 vozidiel Cayenne registrovaných v Českej republike (od roku 2003 do októbra 2017). Nové Porsche Cayenne môžu zákazníci objednávať v dvoch šesťvalcových verziách s výkonom 340 k alebo 440 k. Modely Cayenne a Cayenne S onedlho doplnia vrcholný osemvalcový model Cayenne Turbo, vyladený na úctyhodných 550 k.

V priebehu slávnostného večera Porsche Centrum Praha sa uskutočnila charitatívna dražba fotografie vozidla Porsche 356, ktorého novým majiteľom sa stala spoločnosť Porsche Inter Auto CZ, ktorá v zastúpení svojho konateľa pána Michaela Antoscha obraz vydražila. Výťažok z dražby bol venovaný neziskovej organizácii „Môj nový život“,

ktorá sa dlhodobo venuje podpore onkologicky chorých detí a ich rodín. Šek vo výške 80 000 Kč osobne prevzala priamo na akcii MUDr. Lucie Hrdličková, lekárka Kliniky detskej hematológie a onkológie 2. LF UK a FN Motol Praha, ktorá je dušou projektu „Môj nový život“. Spoločnosť Porsche Inter Auto CZ podporuje projekt „Môj nový život“ už od roku 2010.

04.12.2017