Porsche 911 je najlepším športovým automobilom na českom trhu

Víťazstvo v prestížnej ankete Best Cars – Najlepšie autá roku 2017

Porsche 911 je podľa čitateľov motoristických časopisov a webových portálov vydavateľstva Motor-Presse najlepším športovým automobilom na českom trhu. Rozhodlo o tom hlasovanie v čitateľskej ankete „Best Cars – Najlepšie autá roku 2017“. Porsche 911 zvíťazilo v kategórii „Športové autá“ vo Voľbe A s 10,5 % získaných hlasov.

Medzinárodnú anketu Best Cars, ktorá patrí medzi najväčšie svojho druhu v Európe, organizuje vydavateľstvo Motor-Presse. V Českej republike hlasujú o najlepších automobiloch na trhu čitatelia časopisov Auto 7, Auto motor a sport a webového portálu Autohit. Nominované automobily sú rozdelené do jednotlivých kategórií. Voľba A sa týka všetkých modelov na trhu, Voľba B obmedzuje výber stanoveným cenovým limitom. Na tohtoročnom hlasovaní sa zúčastnilo 2 215 čitateľov.

Porsche 911 sa tradične teší vysokému dopytu českých zákazníkov, ktorých náročnosť dokladá mimoriadna obľuba vrcholných variantov 911 Turbo S, 911 GT3 a 911 GT3 RS. Legendárna „deväťstojedenástka“ fascinuje fanúšikov športových vozidiel po celom svete svojou nevšednou koncepciou, ktorá umožňuje tak každodennú premávku na ceste, ako aj adrenalínové zážitky z jazdy na pretekárskom okruhu. Celkový objem výroby od predstavenia prvej generácie v roku 1963 presiahol už hranicu jedného milióna vozidiel – viac než 70 percent všetkých doposiaľ vyrobených vozidiel 911 je pritom dodnes v prevádzkyschopnom stave.

Víťaz kategórie „Športové autá“ v tohtoročnej čitateľskej ankete Best Cars – Najlepšie autá roka 2017 významne prispieva k tomu, že má značka Porsche na českom trhu dlhodobo veľmi silné postavenie. Len v minulom roku predal český dovozca viac než 350 vozidiel a cieľom pre tento rok je prekročenie magickej hranice 400 registrácií nových automobilov Porsche. Počas prvých piatich mesiacov roku 2017 bolo v Českej republike registrovaných 182 vozidiel Porsche, čo predstavuje medziročný nárast o viac než 17 %. Z toho bolo 27 vozidiel modelového radu Porsche 911. Osemnásť zákazníkov dalo prednosť uzavretej karosérii kupé a deväť klientov podľahlo kúzlu kabrioletu.

06.06.2017