Výkonnejšie, extravagantnejšie a vzácne: nové Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

Veľmi ušľachtilá edícia športového vozidla Porsche, obmedzená na 500 vozidiel

Porsche představuje nejvýkonnější a nejvzácnější verzi modelu 911 Turbo S. Nová speciální edice 911 Turbo S Exclusive Series se dodává v karosářské variantě kupé, poskytuje nejvyšší výkon 446 kW (607 k) a její objem výroby pro celý svět je omezen na 500 vozů. Porsche 911 Turbo S Exclusive Series se odlišuje od standardního modelu 911 Turbo S nejen o 27 k  vyšším výkonem, ale také jedinečným designem, ještě ušlechtilejšími materiály a extravagantně řešenými detaily. Zušlechtění sportovního vozu s vysokým podílem náročné ruční práce bude mít na starosti nová manufaktura Porsche Exclusive v areálu hlavního výrobního závodu v Zuffenhausenu. Manufaktura „Porsche Exclusive“ se specializuje na individuální přání zákazníků a zodpovídá také za realizaci limitovaných malých sérií. Zákazníci značky Porsche si kromě svého sportovního vozu mohou poprvé odpovídajícím způsobem nakonfigurPorsche predstavuje najvýkonnejšiu a najvzácnejšiu verziu modelu 911 Turbo S. Nová špeciálna edícia 911 Turbo S Exclusive Series sa dodáva v karosárskom variante kupé, poskytuje najvyšší výkon 446 kW (607 k) a jej objem výroby pre celý svet je obmedzený na 500 vozidiel. Porsche 911 Turbo S Exclusive Series sa odlišuje od štandardného modelu 911 Turbo S nielen o 27 k vyšším výkonom, ale tiež jedinečným dizajnom, ešte ušľachtilejšími materiálmi a extravagantne riešenými detailmi. Zošľachtenie športového vozidla s vysokým podielom náročnej ručnej práce bude mať na starosti nová manufaktúra Porsche Exclusive v areáli hlavného výrobného závodu v Zuffenhausene. Manufaktúra „Porsche Exclusive“ sa špecializuje na individuálne priania zákazníkov a zodpovedá tiež za realizáciu limitovaných malých sérií. Zákazníci značky Porsche si okrem svojho športového vozidla môžu prvýkrát zodpovedajúcim spôsobom nakonfigurovať aj dokonale zladený chronograf Porsche.ovat také dokonale sladěný chronograf Porsche.

Šesťvalcový „boxer“ so zdvihovým objemom 3,8 litra a preplňovaním dvoma turbodúchadlami poskytuje vďaka exkluzívnemu súboru opatrenia na zvýšenie výkonových parametrov maximálny krútiaci moment 750 Nm, ktorý je k dispozícii v rozsahu od 2 250 do 4 000 min-1. Porsche 911 Turbo S Exclusive Series vďaka tomu zrýchli z 0 na 100 km/h za 2,9 sekundy a hranicu 200 km/h pokorí za 9,6 sekundy. Športové vozidlo dosahuje najvyššiu rýchlosť 330 km/h. Spotreba paliva sa od štandardného modelu nelíši a v kombinovanom režime je 9,1 l/100 km. To zodpovedá emisiám CO2 212 g/km. Sériová výbava modelu 911 Turbo S Exclusive Series zahŕňa čierno lakované 20" kolesá s centrálnou maticou, ktorej štýlové línie v zlatožltej metalickej farbe majú náročne opracovaný povrch novou laserovou technológiou. Brzdové strmene brzdovej sústavy PCCB s keramickými kotúčmi sú prvýkrát priamo z výroby lakované čiernou farbou a opatrené nápisom Porsche v zlatožltom metalickom odtieni. Aktívny športový podvozok so systémom PASM (Porsche Active Suspension Management) a paketom Sport Chrono patrí k sériovej výbave. Ovládateľnosť a jazdnú stabilitu optimalizujú systémy riadenia zadných kolies a PDCC (Porsche Dynamic Chassis Control), ktorý potlačuje nakláňanie karosérie pri dynamických zmenách.

Výnimočný dizajn

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series je nezameniteľným vozidlom vďaka mnohým dielom z uhlíkového kompozitu a exkluzívnemu metalickému laku v zlatožltom odtieni. Z kompozitu vystuženého uhlíkovými vláknami sú vyrobené napríklad predná kapota, strecha a bočné prahy. Športový vzhľad umocňujú navyše dva pruhy z viditeľného uhlíkového kompozitu na streche a prednej kapote. Zadná časť sa vyznačuje zadným spojlerom zo súpravy aerodynamických prvkov „Aerokit-Turbo“, novým spodným dielom nárazníka, systémom Ram Air z uhlíkového kompozitu na zvyšovanie tlaku vzduchu privádzaného do motora a výfukovou sústavou so štyrmi vetvami a dvoma dvojitými koncovkami z ušľachtilej ocele v čiernej farbe. Blatníky zdobia plakety manufaktúry Porsche Exclusive. Okrem zlatožltého metalického laku sa vozidlo ponúka v ďalších vybraných farbách karosérie.

Ušľachtilé remeselné umenie v interiéri

Interiér víta cestujúcich ušľachtilou a jedinečnou atmosférou. Športové sedadlá, nastaviteľné v 18 smeroch, sú čalúnené perforovanou kožou. Vnútornú plochu čalúnenia doplňujú dva pruhy v zlatožltom odtieni, čo zaručuje jedinečný efekt. S nimi ladí kontrastujúce prešívanie a vyšívaný nápis Turbo S na opierkach hlavy v zlatožltom odtieni. Strop je čalúnený Alcantarou a takisto opatrený ozdobnými zlatožltými dvojitými pruhmi. Do ozdobných líšt interiérového paketu Carbon sú vložené jemné zlatožlté kovové vlákna. Exkluzivitu umocňuje plaketa v rámčeku na strane spolujazdca, ktorá nesie poradové číslo vozidla v rámci limitovanej edície. Na prahových lištách, vyrobených takisto z uhlíkového kompozitu, svieti nápis Exclusive Series.

Skutočná manufaktúrna práca

Už viac než 30 rokov si môžu zákazníci Porsche užívať rozsiahle individualizované jedinečné vozidlá vyrobené na zákazku podľa ich predstáv. S uvedením novej malej série začína výrobca športových vozidiel písať novú kapitolu. Porsche Exclusive totiž teraz vystupuje na celom svete pod novým označením „Porsche Exclusive Manufaktur“. Manufaktúra, ktorá je súčasťou výrobného závodu, sa špecializuje na zošľachťovanie vozidiel Porsche. Okrem toho siaha spektrum ponúkaných služieb od poradenstva pre zákazníkov cez špeciálne vyvinuté prvky výbavy na prianie pre každý modelový rad až po realizáciu limitovaných malých sérií.

Exkluzívny chronograf Porsche Design k vozidlu

Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series je prvým chronografom, ktorý si môžu zákazníci objednať aj priamo k svojmu vozidlu. Exkluzívny chronograf kombinuje charakteristické znaky hodiniek Porsche Design s charakterom modelu 911 Turbo S Exclusive Series. Počet vyrobených chronografov je, rovnako ako počet týchto vozidiel, limitovaný na 500 exemplárov. Puzdro je vyrobené z ľahkého titánu a športový dizajn umocňuje čierna povrchová úprava z karbidu titánu. Číselník z uhlíkového kompozitu cituje výrazné pruhy z viditeľného uhlíkového kompozitu na modeli 911 Turbo S Exclusive Series – a jeho povrch zošľachťuje originálny lak vozidla. Dizajn rotora je inšpirovaný kolesami vozidla 911 Turbo S Exclusive Series a lakovaný originálnou farbou. Naťahovacie zariadenie je pripevnené pomocou typickej centrálnej matice Porsche s logom Porsche.

Veľmi hodnotné príslušenstvo

Pre malú sériu bola špeciálne vyvinutá takisto súprava koženej batožiny Exclusive Series. Majitelia limitovanej edície tak majú možnosť užívať si nevšedný dizajn aj mimo vozidla. Nielen vizuálne detaily, ale aj rozmery oboch víkendových tašiek, tašky a cestovného obalu na šaty sú optimálne prispôsobené batožinovému priestoru modelu 911 Turbo S Exclusive Series.

Ceny a začatie predaja

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series stojí v Nemecku od 259 992 € vrátane DPH a špecifickej výbavy. Predaj sa začal 8. júna. Cena vozidla pre český trh bude stanovená v najbližších dňoch. Porsche Design Chronograph 911 Turbo S Exclusive Series sa v Nemecku ponúka za cenu od 9 950 €. Hodinky si možno individuálne nakonfigurovať pri kúpe vozidla a objednať u predajcu značky Porsche. Päťdielna súprava batožiny stojí v Nemecku 5 474 € a je k dispozícii v spojení s prevzatím vozidla vo výrobnom závode alebo prostredníctvom programu Porsche Tequipment u každého predajcu Porsche.

08.06.2017