Začatie sériovej výroby nového modelu Panamera Sport Turismo

Vyrobené prvé vozidlá pre zákazníkov

Výrobný závod Porsche v Lipsku spustil sériovú výrobu nového modelu Panamera Sport Turismo. Prvé vozidlá pre zákazníkov úspešne absolvovali výrobné procesy v karosárni, lakovni a na montážnej linke. Proces výroby bol špeciálne prispôsobený novému modelu. „Toto začatie sériovej výroby potvrdzuje vedúcu rolu lipského závodu vo výrobe veľmi komplexných modelových a technických variantov. Náš závod, ocenený spoločnosťou J. D. Power, je preslávený na celom svete výnimočnou kvalitou vyrábaných vozidiel a optimálnou kombináciou manufaktúrnej a sériovej výroby,“ hovorí Gerd Rupp, predseda predstavenstva spoločnosti Porsche Leipzig GmbH.

Spoločnosť Porsche minulý rok rozšírila lipský závod sprevádzkovaním karosárne, ktorá je celkom novým výrobným zariadením, určeným pre nový modelový rad Panamera. Investíciou vo výške 500 miliónov eur bolo vybudované aj celkom nové centrum kvality, ktoré poskytuje dôležitú podporu počas procesu začatia výroby nových modelov. Okrem toho zaisťuje plnenie prísnych požiadaviek spoločnosti Porsche na kvalitu a riadi prechod z fázy vývoja do fázy sériovej výroby.

Model Panamera Sport Turismo oslávil svoju svetovú premiéru v marci 2017 na autosalóne v Ženeve. Nová verzia na základe úspešného športového sedanu predstavuje svojím nezameniteľným dizajnom absolútne unikátny prístup v luxusnom segmente. Sport Turismo, ponúkané s motormi s výkonom až 404 kW/550 k, je praktickejší než akýkoľvek iný model v tejto triede. Nový model Panamera ponúka dokonalú kombináciu každodennej využiteľnosti a maximálnej flexibility vďaka veľkému výklopnému zadnému veku, nízkej výške prahu batožinového priestoru nad zemou, väčšiemu objemu batožinového priestoru a interiéru s konceptom usporiadania sedadiel 4 + 1.

26.07.2017