Porsche pre korona vírus preruší výrobu

Výrobca športových vozidiel plánuje obdobie bez výroby

Stuttgart. Automobilka Porsche od budúceho týždňa preruší výrobu, predbežne na dva týždne. Týmto krokom reaguje výrobca športových vozidiel na výrazný nárast počtu nakazených korona vírusom ako aj na opatrenia zavedené vládnymi orgánmi. Okrem primárnej ochrany pracovníkov znemožňujú riadnu výrobu aj obmedzenia a výpadky v dodávateľskom reťazci. Porsche sa zároveň pripravuje aj na pokles dopytu a zabezpečuje finančné opatrenia spojené s týmto rozhodnutím. Materský závod v meste Zuffenhausen a závod v Lipsku budú zatvorené od soboty 21. marca 2020. Všetky tieto kroky boli prijaté v rámci riadneho procesu a v úzkej spolupráci so závodnou radou.

„Týmito opatreniami naša spoločnosť prispieva k ochrane pracovníkov a k redukcii šírenia korona vírusu. Následky sa zatiaľ nedajú predpokladať, preto je teraz predčasné uvádzať akékoľvek predpovede. Isté je len to, že rok 2020 bude veľmi náročný,” povedal Oliver Blume, predseda predstavenstva Porsche AG. „Pandémiu prekonáme iba spoločne a tým, že prijmeme razantné opatrenia.” Vo svetle týchto udalostí sa automobilka Porsche rozhodla naplniť svoju podnikateľskú a spoločenskú zodpovednosť a prerušiť výrobu. Situácia sa bude neustále aktualizovať a vyhodnocovať.

Okrem prerušenia výroby sa automobilka Porsche rozhodla pristúpiť aj k ďalším aktívnym opatreniam. Zrušili sa všetky služobné cesty, vo veľkom merítku sa používa práca z domu a na stretnutia sa využívajú iba videokonferencie a konferenčné hovory.

Ďalšie informácie, filmy a foto materiál sa nachádzajú v Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

18.03.2020