Pocta tradícii: Limitovaná edícia Porsche 911 Targa 4S Heritage Design

911 Targa 4S Heritage Design edition:
kombinovaná spotreba paliva 9,9 l/100 km; kombinované emisie CO2: 227 g/km

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Porsche predstavuje prvý model Heritage Design

Stuttgart. Špičkový model Porsche 911 s dizajnovými prvkami z päťdesiatych a zo začiatku šesťdesiatych rokov: Porsche predstavuje model 911 Targa 4S Heritage Design edition ako prvý zo štyroch zberateľských modelov z novej stratégie Heritage Design. Historické dizajnové prvky exteriéru a interiéru dostali v exkluzívnej špeciálnej edícii od Porsche Exclusive Manufaktur nový nádych a spojenie s najmodernejšou technikou. Objednávkové knihy sú už otvorené a k predajcom sa vozidlá dostanú od jesene 2020. Edícia je obmedzená na 992 modelov, podľa interného označenia modelu. Spolu s predstavením špeciálnej edície sa do ponuky všetkých aktuálnych verzií modelu Porsche 911 dostanú balíky vybraných prvkov interiéru ako súčasť Heritage Design. Oddelenie Porsche Design zároveň vytvorilo v limitovanej edícii aj špičkové hodinky dostupné pre všetkých, ktorí si zadovážia tento zberateľský model.

„S modelmi Heritage Design vyvolávame v našich zákazníkoch a priaznivcoch spomienky   na päťdesiate, šesťdesiate, sedemdesiate a osemdesiate roky. Žiaden iný výrobca nedokáže preniesť tieto prvky do moderných vozidiel tak dobre ako práve Porsche. Touto cestou plníme požiadavky našich zákazníkov. Exkluzívnymi špeciálnymi edíciami zároveň vytvárame novú líniu produktov, ktorá má v našej stratégii lifestylové zameranie,” vraví Oliver Blume, predseda predstavenstva Porsche AG.

Autentický vzhľad v štýle päťdesiatych rokov dotvárajú exkluzívna červená metalíza Cherry Metallic ako aj štyri ďalšie dostupné laky exteriéru spolu so zlatými logami. Exteriér modelu Porsche 911 Targa 4S Heritage Design edition dostal vysoko kvalitný vzhľad s historickým odkazom. Mimoriadne príťažlivé sú aj šípovité grafické prvky na predných blatníkoch. Tieto šípy pripomínajú rané časy motoristického športu značky Porsche. Medzi ďalšie zaujímavé prvky patrí označenie Porsche Heritage vzadu na mriežke krytu motora, ktorá vzhľadom pripomína označenie v modeloch Porsche 356,  ktoré  sa  objavilo  po  dosiahnutí  méty  100 000 najazdených kilometrov. Známka kvality z minulosti v novom šate ozdobí zadnú časť všetkých štyroch modelov z edície Porsche Heritage Design. Ďalším prepojením medzi minulosťou a súčasnosťou bude historický znak Porsche z roku 1963 na kapote, volante, na krytoch stredov kolies a na kľúči od vozidla. Znak bude taktiež vylisovaný na opierkach hlavy a na puzdre na kľúč. Doplnia ho aj štandardne dodávané 20/21-palcové disky kolies z ľahkých zliatin Carrera Exclusive Design a brzdové strmene s klasickým čiernym lakovaním.

Poctu minulosti skladá aj interiér. Exkluzívne dvojfarebné čalúnenie interiéru spája bordovo červenú kožu Bordeaux Red s béžovou klubovou kožou OLEA Atacama Beige alebo čiernu kožu s béžovou klubovou kožou OLEA Atacama Beige. Použitie menčestru na sedadlách a na výplni dverí naznačuje návrat materiálu, ktorý sa používal už v modeli Porsche 356, čím sa oživuje duch obdobia a módy päťdesiatych rokov. Otáčkomer a stopky klasického vzhľadu so zeleným podsvietením podčiarkujú emotívne zameranie celého konceptu rovnako ako perforované čalúnenie stropu z mikrovláknovej látky a rozsiahle kožené čalúnenie z ponuky Exclusive Manufaktur. Poradové číslo v rámci limitovanej edície  oznamuje kovová plaketa na lište na palubnej doske.

Prvé vozidlo Heritage Design vychádza z nového modelu Porsche 911 Targa z generácie 992 predstavenej iba pred dvoma dňami. Jeho výbavu tvoria najmodernejšie technológie podvozka, asistenčných systémov a infotainmentu. Poháňa ho motor biturbo s výkonom 331 kW (450 k). V spolupráci s 8-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou dokáže špičkový motor typu boxer dosiahnuť maximálnu rýchlosť 304 km/h a zrýchliť Porsche 911 Targa (so systémom Launch Control) z 0 na 100 km/h za menej ako 3,6 sekundy.

Stratégia Porsche Heritage Design: moderná interpretácia klasických dizajnových prvkov

Modely označené ako Heritage Design podčiarkujú lifestylové zameranie, ktoré v rámci produktovej stratégie značky Porsche predstavujú mimoriadne emotívne vozidlá. V tomto prípade prinášajú dizajnové oddelenie Style Porsche a oddelenie Porsche Exclusive Manufaktur interpretáciu a opätovné oživenie klasických prvkov ikonických modelov Porsche 911 a ich interiérov z päťdesiatych až osemdesiatych rokov. Ako predbežná ochutnávka a začiatok tejto stratégie poslúžil balík prvkov Heritage Design pre model Porsche 911 Speedster z roku 2019. Automobilka Porsche teraz v istom časovom intervale vyrobí v limitovanej edícii celkovo štyri rôzne modely.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design edition chronograf: Hodinky ako doplnok k vozidlu

Oddelenie Porsche Design vytvorilo špičkové hodinky exkluzívne pre majiteľov vozidiel z limitovanej edície: Porsche 911 Targa 4S Heritage Design edition chronograf. Tieto mechanické hodinky majú elegantný a čistý dizajn a rovnako ako vozidlo vzniknú v počte iba 992 kusov. Dizajnéri v mnohých detailoch čerpali inšpiráciu z legendárneho modelu Porsche 356 ako aj z ikonického vozidla Porsche 911 Targa. Napríklad vzhľad ciferníka so sekundovou  ručičkou a s orámovaním zelenej farby  Phosphorus  Green  vychádza z ukazovateľa rýchlosti a z otáčkomera oboch vozidiel. Zobrazenia hodín využívajú písmo typické pre číselné označovanie Porsche. Náramok je vyrobený z kože, ktorá sa používa na čalúnenie interiérov vozidiel Porsche. Nápis 911 je potom ďalšou poctou ikonickým športovým vozidlám.

Ďalšie informácie, filmy a foto materiál sú k dispozícii v Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

Hodnoty spotreby a emisií CO2 boli vypočítané podľa nového testovacieho režimu Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP). Odvodené hodnoty NEDC musia byť dočasne uvádzané aj naďalej. Tieto hodnoty sa nedajú porovnávať s hodnotami vypočítanými na základe doteraz používaného testovacieho režimu NEDC.

Ďalšie informácie o oficiálnej spotrebe paliva a elektrickej energie a o oficiálnych špecifických emisiách CO2 pre nové osobné automobily získate z predpisu „Manuál o spotrebe paliva, elektrickej energie a emisiách CO2 nových automobilov”, dostupného bezplatne na všetkých predajných miestach a na príslušnom oddelení Ministerstva dopravy a výstavby SR.

02.06.2020