Porsche hlási za prvých deväť mesiacov veľký záujem

Modely Porsche Cayenne a Porsche 911 sú čoraz populárnejšie

Stuttgart. Za prvé tri štvrťroky 2020 dodala automobilka Porsche svojim zákazníkom po celom svete dovedna 191 547 vozidiel. V porovnaní s predchádzajúcim rokom ide o päťpercentný pokles. „Porsche preukazuje odolnosť voči kríze spojenej s koronavírusom. Vďaka novému a aktualizovanému portfóliu produktov sme dokázali udržať pokles objednávok na udržateľnej úrovni,” vraví Detlev von Platen, člen predstavenstva spoločnosti Porsche AG zodpovedný za predaj a marketing. „Čínsky trh sa po uzatvorení rýchlo zotavil a aj z ostatných trhov opäť evidujeme výrazný nárast záujmu. To všetko prispelo k dosiahnutiu týchto výsledkov.”

Pozitívny vývoj v Ázii

Čína aj naďalej zostáva pre značku Porsche najväčším trhom z pohľadu objemu, pričom od januára do septembra sa tu predalo 62 823 vozidiel. Pozitívne trendy vysielajú aj regióny Ázia-Pacifik, Afrika ako aj Blízky a Stredný východ. S 87 030 dodanými vozidlami tu výrobca športových automobilov zaznamenal mierny medziročný nárast o jedno percento. K zákazníkom v USA sa dostalo 39 734 vozidiel. V Európe si medzi januárom a septembrom vyzdvihlo športové vozidlá Porsche 55 483 klientov.

Medzi modelmi si vedúcu pozíciu udržiava Porsche Cayenne. Za prvých deväť mesiacov sa k zákazníkom dostalo 64 299 vozidiel. Pokračujúca popularita modelu Coupé sa prejavila na medziročnom náraste o štyri percentá. Okrem toho bolo veľmi populárne aj ikonické Porsche 911, ktoré si s 25 400 dodanými vozidlami o jedno percento vylepšilo minuloročný výsledok. Model Porsche Macan si pripísal 55 124 dodaných vozidiel. Čisto elektrický model Porsche Taycan si za prvých deväť mesiacov po celom svete prevzalo 10 944 zákazníkov. „Automobilka Porsche sa nevyhla následkom krízy spojenej s koronavírusom. Do budúcnosti sa však pozeráme s optimizmom – najmä vďaka našej vhodnej modelovej ponuke a pokračujúcemu nárastu nových objednávok,” uzavrel Detlev von Platen.

Porsche AG
Dodávky

Január - September

Rozdiel