DOMOV

Automobilka Porsche v prvom štvrťroku výrazne zvýšila predaje

Dvojciferný nárast predaja vo všetkých regiónoch

Stuttgart. Automobilka Porsche počas prvých troch mesiacov roka 2021 dodal zákazníkom         z celého sveta dovedna 71 986 vozidiel. Medziročne to znamená nárast o výrazných 36 %. Výrobca športových automobilov tak vo všetkých regiónoch dosiahol dvojciferný rast. „Sme veľmi radi, že komunita majiteľov vozidiel Porsche po celom svete neustále rastie,” povedal Detlev von Platen, člen predstavenstva spoločnosti Porsche AG zodpovedný za predaj a marketing. „O tento výnimočný výsledok sa postarali zavedené modely a spolu s nimi aj najnovšie prírastky do modelového portfólia, najmä však nové modelové verzie plne elektrického vozidla Porsche Taycan. Vďaka výraznej príťažlivosti našej značky a stratégii neustále zameranej na trvalo udržateľný rast môžeme zhodnotiť, že máme za sebou veľmi pozitívny štart do tohoto roka.”

Veľký záujem najmä o modely Porsche Macan a Porsche Cayenne

Najväčší záujem spomedzi všetkých vozidiel bol o model Porsche Macan, z ktorého sa počas prvého štvrťroka predalo 22 458 kusov. Na druhom mieste nasledoval model Cayenne s 19 533 vozidlami. Ikonu športových vozidiel, model Porsche 911, si prevzalo 9 133 zákazníkov. Rovnako populárne bolo aj prvé plne elektrické vozidlo. Porsche Taycan si našlo 9 072 nových majiteľov. Na vlne úspechu sa vezú aj vozidlá s motorom v strede: modely Porsche 718 Boxster a Porsche 718 Cayman si pripísali 6 190 predaných vozidiel. Pre Porsche Panamera sa rozhodlo 5 600 záujemcov.

Nárast dopytu vo všetkých regiónoch
Najväčším samostatným trhom pre Porsche zostáva aj naďalej Čína. Počas prvého štvrťroka 2021 tu výrobca športových vozidiel predal 21 991 automobilov, čo je o 56 % viac ako v rovnakom období minulého roka. Nasledoval pozitívny vývoj v regióne Ázia-Pacifik, Afrika a Blízky a stredný východ, kde sa predalo 32 129 vozidiel, čo znamená nárast o 46 %. Počet vozidiel Porsche odovzdaných zákazníkom sa zvýšil aj v USA, automobilka dodala 17 368 športových vozidiel, čo predstavuje nárast o 45 %. V Európe to bolo 19 389 vozidiel, čo znamená nárast o 16 %. Domáci nemecký trh k tomu prispel s 5 957 vozidlami odovzdanými zákazníkom, čo predstavuje o 14 % viac.

Záujem v prvom štvrťroku potvrdzuje optimistický výhľad výrobcu športových vozidiel na celý rok 2021. „Objednávky sa aj naďalej vyvíjajú veľmi dobre. V najbližších mesiacoch splníme mnohým našim zákazníkom sny o športovom vozidle,” dodal Detlev von Platen.

Porsche AG

Dodávky

Január — Marec

Rozdiel